Alkoholtester

Der kan være flere forskellige årsager til, at man ønsker at anvende en alkoholtester. Det kan f.eks. være, at man vil tjekke om man er i stand til at køre bil, eller måske har man et arbejde, hvor man skal bruge en alkoholtester. En alkoholtester viser, hvor høj promilen er på det tidspunkt, hvor man tager testen. Derved kan en alkoholtester eksempelvis vise, om man er i stand til at køre bil. En alkoholtester bliver også ofte anvendt i forbindelse med taxa- og lastbilkørsel. Her kan det være vigtigt for chefen at vide, om de ansatte er under påvirkning af spiritus når de kører.

Man kan købe alkoholtester i mange forskellige udformninger og mange forskellige kvaliteter. De mest pålidelige er de fuldautomatiske. Når politiet stopper en billist, er det også en fuldautomatisk alkoholtester, som der pustes i. De viser de mest nøjagtige resultater og de er nemmest at bruge. Alt der skal anvendes ud over en alkoholtester, er det lille mundstykke. Mundstykket er nemt at påføre og udskiftes hver gang, man vil tage en ny prøve med sin alkoholtester. Når man køber en alkoholtester, følger der altid en god mængde mundstykker med i købet. Selve testen er meget simpel. Man puster ind i mundstykket, og derefter vises promillen på det digitale display, som sidder på en alkoholtester.

De bedste typer af alkoholtester er lavet med brændselsceller. De giver det bedste resultat for en udåndingsprøve. Den eneste måde, hvorpå man kan komme i nærheden af samme præcision, er hvis man tager en blodprøve. Det foregår som regel på sygehuset og er en noget mere langsommelig proces. Den helt store fordel ved en alkoholtester er, at den giver svaret på prøven med det samme.

Der findes også en noget billigere måde, at måle mængden af alkohol i blodet. En engangsalkoholtester kan købes i mange butikker og mange steder på nettet. De fungerer ved, at koncentrationen af alkohol i blodet bliver mål ved hjælp af en spyttest. Derefter kan promilen aflæses på testen. Disse typer tests er noget billigere, men giver langt fra et lige så godt resultat. Testen kan også kun anvendes en enkelt gang, hvorimod en digital alkoholtester kan anvendes mange gange.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>