Julefrokost og alkohol

Der er mange som tager til julefrokoster i disse tider, og her bliver der ofte indtaget store mængder af alkohol. Ofte drikker folk så meget at de end ikke kan huske hvad de har lavet den pågældende aften.

Det kan være en god ide at investere i en alkoholtester og tage denne med til julefrokosten, så man let kan holde øje med sin alkoholpromille i løbet af aftenen. Nogle skal sågar ud og køre bil når de skal hjem fra festen, og vil man have mulighed for at køre hjem er det altafgørende at man kan teste sin promille i løbet af aftenen med en alkoholtester.

Man kan dog ikke bruge hvilken som helst alkoholtester til dette formål, da det er vigtigt at måle sin alkoholpromille meget nøjagtigt, hvis man skal ud og køre bil efterfølgende.

En anden ting som mange ikke tænker over er, at de rent faktisk kan have en meget høj alkoholpromille dagen efter de har været til en våd julefrokost. Selv ud på eftermiddagen kan man have for høj en promille til at køre bil, og det er der faktisk mange som ikke er klar over.

Hvad skal man så være opmærksom på, hvis man skal bruge en alkoholtester til en julefrokost eller for den sags skyld en hvilken som helst anden begivenhed, hvor alkohol er involveret?

Det allerførste du skal være opmærksom på ved anskaffelse af en alkoholtester er, at den har en brændselscelle. En brændselscelle er den eneste type sensor der er alkoholspecifik, hvilket betyder at den kun kan give udslag på alkohol og ikke andet. Billige alkoholtestere kan give udslag på andet end alkohol, så som tyggegummi, lakrids og bolsjer.

Politiets alkoholtestere bruger også brændselsceller, som sikre den højeste præcision og nøjagtighed.

Politiets alkoholtester er meget dyre og henvender sig primært til virksomheder og institutioner, som har brug for at teste mange forskellige mennesker.

Der findes dog også alkoholtester til private forbrugere som har samme nøjagtighed som politiets alkoholtester. Pt. Findes der to alkoholtester på det danske marked som henvender sig til den private bruger, og som egner sig til at have med til en sjov aften.

De to alkoholtester er Alkometer LifeGuard og AL9000 som begge benytter teknologien som tidligere omtalt. De kan anskaffes fra 1800-2500,- og vil vise din promille meget præcist.

Husk altid at tjekke din alkoholpromille med en alkoholtester, hvis du er i tvivl om du er i stand til at køre bil.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>